Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Sonata Antartika Live @ six dogs 21/11/15 REPORT

Για ακόμα μια φορά το KalfasBlog.com πήγε να δει τους Sonata Antartika ολοζώντανους. Αυτή τη φορά βέβαια, το αγαπημένο σας σχήμα παρουσίαζε το ολοκαίνουριο (δεύτερο) άλμπουμ τους, με τον ευφυή τίτλο "#no_filter", δίνοντας άλλο (ειδικό) βάρος στην εκδήλωση. Πλήθος μαλλιάδων και κάφρων μαζεύτηκαν έξω από το Six D.O.G.S. για εκτονώσουν το μίσους τους για τα πάντα, μια επιτυχία μπορεί να πει κανείς για τους διοργανωτές, καθώς οι ίδιοι άνθρωποι θα μπορούσαν να πάνε το ίδιο βράδυ να εκτονωθούν σε εκείνο το ντέρμπι που δεν έγινε. Επιτυχία όμως για τους Sonata Antartika σίγουρα είναι ότι συγκέντρωσαν όχι μόνο τριχωτούς μεταλλάδες, αλλά και ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό για τα δεδομένα του είδους από "κομενάκια". Τέσπα, για να μη μακρηγορώ, όλοι αυτοί λοιπόν, άρχισαν να μπαίνουν μέσα με εικοσάλεπτη καθυστέρηση. 

Αφού μπήκανε μέσα (οι περισσότεροι έστω), δεν άργησε να αρχίσει και το show με Τα Ορκ Της Ραφήνας, μια νέα κωμική μπάντα (δικοί μας κι αυτοί δηλαδή) με πιο punk - rock προσέγγιση πάνω στο είδος. Νέα παιδιά λοιπόν, με όρεξη και χαβαλέ που βασίζουν πολύ τη ζωντανή παρουσία στην ενέργεια του front-man τους και στα αστεία για τη μάνα σου. Να σημειωθεί επίσης ότι ο front-man της μπάντας ήταν κρυμμένος από πριν ανοίξουν οι πόρτες σε μια σακούλα στο κέντρο της σκηνής, από την οποία ξεπήδησε θεαματικά μετά την εμφάνιση των υπόλοιπον τριών μελών του συγκροτήματος. Τα Ορκ μας ψυχαγώγησαν για μισή ώρα περίπου ενώ πολλές φορές οδήγησαν το κοινό σε βίαια mosh-pits. 

Μετά ακολούθησε μια σύγχυση. Φέρεται ότι ένα μέλος των Allen's Hand οι οποίοι ακολουθούσαν στη σειρά εμφάνισης, καθυστέρησε να επιστρέψει στο χώρο της συναυλίας μετά το sound-check δημιουργώντας φυσικά πρόβλημα στη ροή της βραδιάς. Προς στιγμήν, Τα Ορκ Της Ραφήνας ανέβηκαν ξανά στη σκηνή για να καλύψουν το νεκρό χρόνο, όμως κάτι τέτοιο δεν ήταν τεχνικά δυνατό, οπότε όπως ήρθαν έφυγαν. Τελικώς, μη έχοντας καμία άλλη επιλογή, ορισμένα μέλη των Sonata Antartika ανέβηκαν στη σκηνή για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις (με κακό χιούμορ). Με τα πολλά βέβαια, οι Allen's Hand έπαιξαν για πολύ μικρό χρονικό διάστημα και με πολλά τεχνικά προβλήματα, ωστόσο το αρκετά εναλλακτικό progressive ύφος τους, μάλλον δεν ταίριαζε στο υπόλοιπο πρόγραμμα της βραδιάς, ούτε ενθουσίασε το κοινό που είχε έρθει με πολύ πιο άγριες / κάφρικες διαθέσεις. Σε καμία ωστόσο περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμηθεί η καλλιτεχνική αξία του εν λόγω σχήματος. 

Στις 11 ακριβώς ήρθε η στιγμή των head-liners και αμέσως τα πράγματα μπροστά από τη σκηνή άρχισαν να ζορίζουν. Το κοινό ξέσπασε σε εκδηλώσεις ενθουσιασμού δείχνοντας λατρεία αλλά και "γκρουπισμό" για τους Sonata Antartika, οι οποίοι ξεκίνησαν με το intro του νέου τους δίσκου. Το crowd surfing και τα mosh-pits έδιναν κι έπαιρναν. Κατά διαστήματα δε, η ατμόσφαιρα στο Six D.O.G.S. γινότανε αποπνικτική. Η μπάντα παρουσίασε ένα set περίπου μιάμισης ώρας, με έμφαση φυσικά σε κομμάτια από το #no_filter, ενώ στη σκηνή ανέβηκαν και τα "κομενάκια" που συμμετέχουν στο δίσκο, η Κατερίνα Μπάιλα και η Νεφέλη Αμπατζή. Συγκίνηση και δέος όταν τα νέα παιδιά που έχουν μεγαλώσει μέσα στην κρίση και δεν έχουν προλάβει τις μέρες που έβρεχε δωρεάν λεφτά, τραγουδούσαν τους στίχους του νέου πολιτικοποιημένου χιτ "ΠΑΣΟΚ", το οποίο, όπως σχεδόν όλα τα νέα τραγούδια, φάνηκε πως είχαν ήδη αποστηθίσει οι φανατικοί του συγκροτήματος. Φυσικά, δεν έλειψαν από το set και μεγάλες επιτυχίες του πρώτου δίσκου, αλλά και οι διαβόητες διασκευές που καθιέρωσαν το σχήμα στην αρχή της καριέρας του. Δυστυχώς λόγω πίεσης χρόνου κόπηκε ένα νέο κομμάτι από τη set-list, αλλά δε νομίζω να έφυγε κανείς από το μαγαζί και να μην ήταν χορτάτος. Άλλωστε μετά τη λήξη της συναυλίας εξαντλήθηκαν πολύ γρήγορα οι XL μπλούζες από το merchandise, γεγονός που δείχνει ότι οι φίλοι των Sonata Antartika είναι (εκτός από τα κομενάκια) χοντροί. Ποιο είναι το συμπέρασμα τώρα; Γενικά, αν την επόμενη μέρα πονάει ο σβέρκος σου, σημαίνει ότι "ήταν καλά". Άρα ήταν μια πολύ καλή βραδιά. Και χάσατε άμα δεν ήρθατε. Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο. Ουγκ.

Το κατάστημα μας εξασφάλισε αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό από τη φάση, το οποίο μπορείτε να δείτε στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.Sonata Antartika set-list:
01. Αυτοκρατορικός Μάης
02. Ενεργειακή Ψωλή
03. Omgnoobreportplsban (Γελάω Έξω Δυνατά)
04. Βυζγιά
05. 5
06. Pokemon main theme
07. Click here to get hot chicks (100%
Working!!!!1KB) feat. Κατερίνα Μπάιλα
08. Με Πήγε Σερπαντάιν Όφερινγκ
feat. Νεφέλη Αμπατζή

09. ΠΑΣΟΚ
10. Χάππης Χίππος
11. Δαβίδ και Ψωλιάθ
12. Το Πλαστικοπάπαρο του Μπουκόφσκι
13. Το Τιζέρι 
14. Captain Κομμάτιας 
15. Dragonball main theme
16. Ice Dearth 
17. Meh-tal-coreΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έλα, πες την μαλακία σου...