Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Αφιέρωμα: KARATE Τυφλή Φυγή

Πρόσφατα έλαβα ένα μήνυμα σχετικά με το blog που με σημάδεψε. Το είχε στείλει ένα από τα παιδικά μου ινδάλματα (τότε, μέσα 90s, γνωστός ράππερ, τώρα ψυχίατρος). Το παραπάνω ίνδαλμα λοιπόν, όντας μόνιμος κάτοικος επαρχιακής πόλης, ζήτησε περισσότερη πρόσβαση σε downloads και σε cult κινηματογράφο. Θεώρησα λοιπόν καλή ιδέα να κάνω το παρόν αφιέρωμα, αφού είναι καλοκαίρι και οι περισσότεροι από σας είστε μπροστά σε ένα pc και βαριέστε. Όμως, με τα λύπης διαπίστωσα ότι η Cave Studioz, ομάδα παραγωγής του "ΚΑΡΑΤΕ: Τυφλή Φυγή" (KARATE: Blind Escape), έχει κλείσει την ιστοσελίδα της, με αποτέλεσμα το κατέβασμα της ταινίας να είναι αδύνατο! Κανένα πρόβλημα όμως για σας. Η ταινία βρέθηκε στο απύθμενο αρχείο μου και θα την βρείτε σε σύνδεσμο στο τέλος της ανάρτησης, και μάλιστα με αγγλικούς υποτίτλους για να τη μοιραστείτε με όλη την ανθρωπότητα. Αλλά ας μιλήσουμε για την ταινία τώρα.

Υπόθεση: Ο Μπεν Κέσσερ, βυθισμένος στις σκέψεις του τον τελευταίο καιρό, θυμάται την χαμένη του αγάπη τη Λίζα. Σκέφτεται εκείνο το τρομερό βράδυ που τη βρήκε μέσα σε μια λίμνη αίματος. Τυχαία βρίσκει μια κασέτα τη βάζει στο κασετόφωνο και ακούει τη φωνή της Λίζας! Όμως εκτός από τα αγαπημένα τους τραγούδια και τα λόγια της είναι ηχογραφημένη και η δολοφονία της. Τότε ήταν και η πρώτη φορά που άκουγε το όνομα Μπρούνο και κατάλαβε με ποιον είχε να κάνει. Αμέσως ο Κέσσερ μαζί με τον φίλο του τον Χας Μπράουν και ένα μοναχικό Σαμουράι τον Ερικ Βιργκό, ξεκινούν το ταξίδι της εκδίκησης που είναι γεμάτο δράση, αίμα και τόλμη...

Το Über-cult στοιχείο της εν λόγω παραγωγής, είναι ότι γυρίστηκε με μια φωτογραφική μηχανή 3.2 mega-pixels (της εποχής δηλαδή). Η μηχανή έγραφε βίντεο σε ανάλυση 320 επί 240 και η μέγιστη διάρκεια κάθε κλιπ ήταν λιγότερη από 15 δευτερόλεπτα, ενώ δεν είχε ήχο. Για αυτό το λόγω χρειάστηκε 2 χρόνια για να ολοκληρωθούν τα συνολικά 98 λεπτά γεμάτα εκρηκτική δράση, καθηλωτικές σκηνές μάχης, συναρπαστικούς διαλόγους, έξυπνο χιούμορ σαμουράι, χάκερς, πράκτορες του FBI, φονιάδες της μαφίας, ανελέητο κυνηγητό και ροκ μουσική.

Προσωπικά είχα παρευρεθεί το 2005 στο φεστιβάλ «Πλατφόρμα Βίντεο Μηδέν Πέντε» όπου έγινε η πρώτη δημόσια προβολή (και βράβευση) της ταινίας, παρουσία των δημιουργών της. Σε σελίδα της Ελευθεροτυπίας ( http://archive.enet.gr/online/online_text?c=113&id=7683136 ) μπορείτε να βρείτε και σχετική συνέντευξη.

DOWNLOAD LINK:
www.box.com/v/kalfasblog/folder/982203657
www.box.com/v/kalfasblog > Movies > ΚΑΡΑΤΕ: Τυφλή Φυγή


11 σχόλια:

  1. "Και όλα αυτά γιατί...για ένα μάτσο τρίχες!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ξέρεις σε παρακαλώ στείλε λίνκ για τις ταινίες "Κάθαρση", "Ομοφυλόφιλοι", Ζήσε σα μπάτσος ψόφα σα σκύλος" και ότι άλλο θεωρείς εσύ αξιόλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "OXI TON BEN ,ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΗΣΥΧΟΟΟ!!!"

    Τα συγχαρητήρια μου που το ξέθαψες,είχα πολύ καιρό να το δώ! Ρίξε και κανένα αφιέρωμα και για άλλες τέτοιες ταινίες,να τις μάθει ο κοσμάκης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε παιδιά, την είχα δεί πριν μια αιωνιότητα και θέλω να επαναλάβω, αλλα μερικά απο τα κλιπς στο youtube δεν εχουν ήχο. Που μπορω να την κατεβασω/δω κανονικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εεεε... Στο τέλος του post δεν έχει ένα Download link;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Yπαρχει γκρουπ στο φεησμπουκ στην οποια εχω βαλει λινκς για στρημινγκ και μεγκααπλοουντ και τετοια.
    https://www.facebook.com/profile.php?id=726422511#!/group.php?gid=10407876775

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημερα, γνωριζει καποιος που θα μπορουσαμς να βρουμε ςυτη την ταινια;
    ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έλα, πες την μαλακία σου...