Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

AnorimoI Live @ Θεσσαλονίκη 18/11/11 REPORT

Αναμφισβήτητα, μια συναυλία των Ανώριμων στο Eightball στη Θεσσαλονίκη είναι ένα σημαντικό γεγονός, καθώς και αν και γίνεται τακτικά, πάντα υπάρχει κάτι νέο για να μας ενθουσιάσει. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που στο παρελθόν το εν λόγω μαγαζί έχει χαρακτηριστεί στο παρελθόν "φυσική έδρα των Anorimoi" και άλλα σχετικά. Τι καλύτερο μέρος λοιπόν για να ξεκινήσει από κει και επίσημα η φετινή περιοδεία "Φαγιά υπάρχουν"; Το KalfasBlog.com, ως χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης, βρέθηκε εκεί το βράδυ της Παρασκευής, 18ης Νοεμβρίου 2011, για να σας μεταφέρει το κλίμα και όχι μόνο...
 
Η προσέλευση του κόσμου φυσικά ήταν ικανοποιητικότατη, όπως συμβαίνει πάντα, αφού ο λαός της Θεσσαλονίκης αγαπάει Anorimoi. Οι πόρτες άνοιξαν χωρίς καθυστέρηση και ο κόσμος μπήκε μέσα και έπεσε στον πάγκο του merchandise, όπου τα κορίτσια του KalfasBlog πωλούσαν μπλούζες, δίσκους και φυσικά τις νέες κούπες Ανώριμοι! Στις 21:00 το πανηγύρι άρχισε με τους Full Throttle, οι οποίοι δεν είναι καθόλου άγνωστοι στο Anoriκοινό, αφού και στο παρελθόν έχουν κάνει opening act για τη θρυλική comedy metal μπάντα. Το σετ τους περιελάμβανε κατά βάση κλασσικές heavy metal διασκευές, με τη μπάσα φωνή της Άλκηστης να ξεχωρίζει, και να οδηγεί το κοινό μέσα στο Eightball σε mosh-pits.

Για το τι έγινε από τις 10 και μετά, δεν υπάρχουν λόγια. Φαγιά από την άλλη υπήρχαν. Όλα ενταφιασμένα στα στομάχια των χοντρών. Ο λαός της Θεσσαλονίκης ανυπόμονα περίμενε, έχοντας ήδη δει το σχετικό βίντεο του KalfasBlog από την Αθήνα, τον Κόμη Βαργκστάινερ να κάνει live strip show μπροστά τα μάτια τους, πράγμα που συνέβη συνοδεία επιφημιών και αποθέωσης. Μετά από αυτό έγινε είσοδος των βασιλιάδων της φέτας επί σκηνής, υπό τους ήχους του "Ενσυναίσθηση", ενός ενδιαφέροντος ορχηστικού κομματιού που έφτιαξε ο Σατριγιάννης με τον Qurada και περιλαμβάνει ηχητικά δείγματα από βίντεα γνωστού YouTuber. Οι Anorimoi φυσικά, ξεκίνησαν με πολύ δύναμη όπως πάντα. Ωστόσο γι’ αυτή τη βραδιά είχαν εμπλουτίσει το set τους με κομμάτια που έχουν αμελήσει τα τελευταία χρόνια όπως το "Η χοντρή με γουστάρει". Όπως ήταν αναμενόμενο, για τις 2 και βάλε ώρες που ακολούθησαν, υπήρχε υπέροχη ατμόσφαιρα στο χώρο, και σίγουρα αυτό που γίνεται στη Θεσσαλονίκη όταν παίζουν οι Ανώριμοι, δε γίνεται πουθενά αλλού. Ο Τραμπάκουλας χανόταν μόνιμα στις αγκαλιές του λαού του, ενώ δεν έλειψαν και τα crowd surfing. Το τέλος όμως ήταν το πιο επικό, γι’ αυτό άλλωστε το γράψαμε σε video να υπάρχει, με τον κόσμο να ανεβαίνει στη σκηνή και να γίνεται ένα με τα ινδάλματά του.

Μετά το πέρας της συναυλίας, (και μετά το πέρας των σουβλακιών), ακολούθησε Anorimoi after party στο clubάκι του Eightball στον επάνω όροφο. Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε του Ανώριμους για τις παροχές τους, οι οποίες ήταν απαραίτητες για την πραγματοποίηση αυτού του report, αλλά και την προσωπική τιμή που μου έκαναν να μου παίξουν το Sonne και να μου πουλήσουν επί σκηνής την πρώτη τους μπλούζα του 2002, τη Φαίη η οποία φιλοξένησε το συνεργείο μας, τον Μιχαλάκο ο όποιος μας προμηθεύει  τσίπουρο σταθερά, τον Παναγιώτη τον Κουντουρά που του είπα ότι θα τον ευχαριστήσω αλλά μετά ήπια τσίπουρο και δε θυμάμαι γιατί, ε αυτούς πάνω κάτω. Όλες οι φωτογραφίες από τη βραδιά είναι συγκεντρωμένες στο αντίστοιχο άλμπουμ της σελίδας μας στο Facebook, και θα το βρείτε εδώ.  Τα επίσης πολύ ωραία βίντεο του Τόλη Στάθη μπορείτε να τα βρείτε εδώ. Μέχρι το επόμενο Anoritour, στέυ χέβυ!



Set-lists:

Full Throttle
01. Heavy metal mania (Holocaust)
02. Raise your fist (Running Wild)
03. Freewheel burning (Judas Priest)
04. No stop signs (Full Throttle)
05. Son of a bitch (Accept)
06. Full Throttle (Full Throttle)
07. Gods made heavy metal (Manowar)
08. Overkill (Overkill)
09. Metal law (Full Throttle)
10. Rock out (Motorhead)

Anorimoi
---. Στριπίζ / Ενσυναίσθηση
01. Ένα κεφτεδάκι τόσο δα
02. Καμικάζι
03. Σπάσε το σπυρί
04. Στάσου λίγο
---. Το πουτανάκι μου / Τσιουάουα
05. Η χειρότερη μέρα ever
06. Gameboy
07. Ο Κάλος

08. Στιρέλα 
09. Σκάσε ηλίθια
10. Sonne (Rammstein cover)
11. Καλά να πάθεις
12. Ο Πανίσχυρος Μεγιστάνας των Νίντζα
---. Μαλαματίνα / Το Γουρουνάκι  
13. Η μπαλάντα του άστεγου
14. Η χοντρή με γουστάρει
15. Ρασοφόρος κέρβερος  
---. Καθαγιασμός κιθάρας Σατριγιάννη
16. Solo Σατριγιάννη
17. Ο ιερέας της πορσελάνινης θεάς
18. Διακοπές στο βάλτο
---. Η γλυκιά μελαγχολία του ουράνιου τόξου
---. Το Γουρουνάκι (ξανά)
19. Σα ζητιάνος
20. Κάμα Σούτρα
21. Βαζελίνη
22. Καριόλα
23. Στο πρώτο ραντεβού




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έλα, πες την μαλακία σου...