Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

AnorimoI Live @ Κύτταρο 10/04/11 REPORT

14 ώρες ζωντανοί στο κύτταρο! Πριν ξεκινήσουμε την ανταπόκρισή μας, θα μας επιτρέψουμε να περιαυτολογήσουμε για λίγο. Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι εδώ στο KalfasBlog.com, που χορηγήσαμε επικοινωνιακά μια τέτοιας ιστορικής σημασίας συναυλία. Επίσης είμαστε περήφανοι που ανεβάζουμε τον πήχη των ανταποκρίσεων, με νέες υπηρεσίες, όπως π.χ. στις 14 ώρες που ήμασταν μέσα στο Κύτταρο, υπήρχε live ενημέρωση μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter.


Ας ξεκινήσουμε λοιπόν... Από το πρωί της Κυριακής, πλήθος Ανώριμων άρχισε να αποβιβάζει μεγάλες ποσότητες εξοπλισμού, στο ιστορικό Κύτταρο live club. Συγκεκριμένα, από τις 11:00, ξεκίνησε η εγκατάσταση και ο έλεγχος στις κάμερες, οι οποίες θα κινηματογραφούσαν την εκδήλωση, για να μείνει αθάνατη στο πέρασμα των ετών. Ακολούθησε ένα διάλειμμα για σουβλάκια το μεσημέρι, οπού τα συνεργία μπορούσαν να τρώνε ενώ ο Σατριαγιάννης έπαιζε λάιβ, μόνο για πάρτη τους. Ακολούθησε το τελικό sound-check και η εγκατάσταση των συστημάτων ηχογράφησης.

Στις 19:30, μια ώρα δηλαδή πριν ανοίξουν οι πόρτες, οι πρώτοι οπαδοί είχαν ήδη συγκεντρωθεί έξω από το το κατάστημα. Μέχρι να ξεκινήσει, η συναυλία, το οργισμένο πλήθος του χέβυ μέταλ γέμισε το Κύτταρο με 300 ψυχές θαρρώ. Η έναρξη του show όμως, καθυστέρησε λόγω τεχνικών προβλημάτων. Τελικά λίγο πριν τις 21:45, ο διασκεδαστής των θρυλικών Anorimoi, βγήκε στην σκηνή ντυμένος Κόναν, εκμηδενίζοντας αμέσως τον όποιο Arnold Schwarzenegger είχε ενσαρκώσει στο παρελθόν τον εν λόγω χαρακτήρα. Εκφώνησε ένα λόγο, φανερά επηρεασμένο από αυτόν του Joey DeMaio, στην "τελευκεταία" εμφάνιση των Manowar στη Θεσσαλονίκη, και στη συνέχεια έχρισε τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας ένα-ένα με το τεράστιο, μακρύ και μυτερό σπαθί του. Ο Τραμπάκουλας δεν χρίστηκε, οπότε μάλλον είναι άχρηστος.

Support μπάντα δεν υπήρχε, καθώς θα ήταν τεχνικά δύσκολο λόγω της ηχογράφησης της συναυλίας. Αντ' αυτού, το πρόγραμμα των Anorimoi επεκτάθηκε σχεδόν 30΄, αγγίζοντας τις 2.5 ώρες. Η δομή του setlist βασίστηκε στη δομή των παλαιοτέρων του "Πεινάω σαν πούστης tour", το οποίο τελείωσε επίσημα με αυτή την εμφάνιση, και η προσθήκη κομματιών, αφορούσε παλιότερες επιτυχίες της μπάντας, οι οποίες αναδείχτηκαν έπειτα από σχετική ψηφοφορία που διοργάνωσε για το σκοπό αυτό το συγκρότημα μέσω της σελίδας του στο Facebook. Θα αναφέρω χαρακτηριστικά το Gameboy, το "Ο Τραμπάκουλας είναι ο Άγιος Βαλεντίνος" και "Το Σπερματοζωάριο", το οποίο ερμήνευσε ο Κόμης Βαργκστάινερ. Το πρόγραμμα του Κόμη περιελάμβανε επίσης την πολύ πετυχημένη "προσευχή" που είχαμε πρωτακούσει στην Πάτρα το Φεβρουάριο, και δύο νέα ποιήματα, το "Πείνα Λόγκαν" και το "Υπόθετο Λεβέντης". Ο Σατριγιάννης από την άλλη, είχε ετοιμάσει ένα instrumental σόλο κομμάτι για να επιδείξει την υψηλή τεχνική του κατάρτιση, όπερ και εγένετο. Διασκευές προτιμήθηκε να μην παιχτούν λόγω βιντεοσκόπησης, ωστόσο λόγο του πρόσφατου θανάτου του Scott Colombus, ερμηνεύθηκε το Battle Hymn, εις μνήμην του.

Όπως καταλαβαίνετε, η πίεση στις πρώτες σειρές ήταν ασφυκτική, ενώ η ανταπόκριση του κοινού ήταν ενθουσιώδεις. Πολύ ωραία ατμόσφαιρα με τον κόσμο να τραγουδάει μαζί με τη μπάντα και να φωνάζει συνθήματα όπως "Ανώριμοι - Ανώριμοι", "Ότι και να κάνεις, δεν είσαι Σατριγιάννης" και "Πο***η γα***ένε, Νεκροπεθαμένε". Φυσικά δεν έλειψε το stage-diving / crowd serfing και το ανελέητο moshing. Στα σόλο δε των κιθαριστών, το κοινό τους προσκυνούσε. Η συναυλία έκλεισε με το "Πρώτο ραντεβού", στο οποίο το κοινό ανέβηκε στη σκηνή, κάνοντάς την ένα με την αρένα και τους Ανώριμους ένα με το λαό τους. Κλείνοντας, ο Τραμπάκουλας υποσχέθηκε μέσα από τις αγκαλιές του κοινού ότι η μπάντα θα επιστρέψει στην Αθήνα! Επόμενη εμφάνιση της μπάντας στις 14 Μαΐου 2011 στο Eighball, στη Θεσσαλονίκη, όπως πρώτοι μάθατε από το KalfasBlog@Facebok και το twitter μας.

Φωτογραφίες εδώ ε:

Υ.Γ.: Μετά από συμβούλιο των συντακτών του Official Blog of Kalfas, αποφασίστηκε ότι υπάρχει αρκετό οπτικοακουστικό υλικό για να αποτελέσει ένα έκτακτο "The Kalfas Show". Το επεισόδιο αυτό θα μονταριστεί με διαδικασίες fast-track, ώστε να φτάσει το ταχύτερο δυνατόν στις οθόνες σας.

Set-list:
---. Είσοδος
01. Ένα κεφτεδάκι τόσο δα
02. Καμικάζι
03. Ο Κάλος
04. Φονιάς δονητής
05. Άσε κάτω το δίκαννο γιαγιά
06. Εκείνον
07. Η χειρότερη μέρα ever
---. Προσευχή (από τον παπα-Vargsteiner)
08. Μπουγιουρντί κιοφτέ τουτού γκρεμός
09. Ο πανίσχυρος μεγιστάνας των ninja
10. Σκάσε ηλίθια
11. Διακοπές στο βάλτο
12. Ο Τραμπάκουλας είναι ο Άγιος Βαλεντίνος
---. Ποίημα 1 (Vargsteiner)
13. Κάμα Σούτρα
14. Gameboy
15. Καλά να πάθεις
16. Το σπερματοζωάριο
---. Solo Σατριγιάννη
---. Ποίημα 2 (Vargsteiner)
17. Τεντιμπόης στα 80
18. Sos απ' το WC
19. Battle Hymn (Manowar cover)
20. Βαζελίνη
21. Καριόλα
22. Στο πρώτο ραντεβού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έλα, πες την μαλακία σου...