Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Trendy HooliGuns @ Bat City REPORT 26/12/10

Rapcore x-mas με τρεις ελληνόφωνες μπάντες του είδους! Ήταν Κυριακή 26 Δεκεμβρίου του 2010, που λέτε και οι Trendy HooliGuns, οι FlyByWire και οι ΑΤΜ, μας περίμεναν στο Bat City στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στην Αθήνα. Η μέρα δύσκολη για συναυλία, λόγω της εορταστικής περιόδου, όμως το πιστό κοινό ήταν εκεί και η προσέλευση κυμάνθηκε σε πολύ ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα. 

Οι πόρτες άνοιγαν στις 20:00, ωστόσο η πρώτη μπάντα που ανέβηκε στη νέα, ανανεωμένη και μεγαλύτερη σκηνή του Bat City, οι ΑΤΜ, ξεκίνησε το πρόγραμμά της στις 21:15. Η συγκεκριμένη μπάντα δεν με είχε απασχολήσει στο παρελθόν, όμως μου κεντρίσανε αμέσως το ενδιαφέρον, χάρη στον ιδιαίτερο δυναμισμό που είχαν στην ερμηνεία τους. Μπορεί ο ήχος να μην ήταν και ο καλύτερος, με αποτέλεσμα να μην ακούγονται οι στίχοι καθαρά, πάντως σίγουρα μπορεί να πει κάποιος ότι έχει να κάνει με μια συναυλιακή μπάντα, με καλή τεχνική, ειδικά στο ρυθμικό της μέρος (ξέρετε τώρα, ανελέητο slapping στο μπάσο κτλ κτλ). Μετά από ένα 40λεπτο περίπου, (συν άλλα 10' για τις απαραίτητες μετακομίσεις - μετακινήσεις στη σκηνή), ήρθε η σειρά των FlyByWire, οι οποίοι είχαν ανοίξει και την προηγούμενη συναυλία των Τρέντυ αγοριών τον Οκτώβρη στο ίδιο μέρος. Παίξανε κι αυτοί ψυχωμένα όπως άλλωστε μας έχουν συνηθίσει παρόλα τα κάποια μικρά τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισαν με τον εξοπλισμό τους. Τους δόθηκε παρόμοιος χρόνος με το πρώτο συγκρότημα. Να θυμίσουμε εδώ ότι οι FlyByWire χρησιμοποιούν και samplers/scratches στις ζωντανές τους εμφανίσεις, πράγμα που δίνει άλλη ατμόσφαιρα στη μουσική τους.

Έφτασε λοιπόν η στιγμή για τους headliners Trendy HooliGuns! Κατά την προετοιμασία για την είσοδό τους στη σκηνή, η τηλεόραση του μαγαζιού έπαιζε τα "βιντεάκια" του MusicMash.gr, όπου πρωταγωνιστούν κατά βάση τα μέλη του συγκροτήματος, ενώ ο αθεόφοβος Σέξπυρ κατέλαβε το dj booth και έπαιζε σκυλάδικα. Χωρίς πολλές καθυστερήσεις το λαϊκό πρόγραμμα συνεχίστηκε με ζωντανή μουσική και αγαπημένες επιτυχίες όπως το "Ουάλα-ουάλα". Η αγαπημένη μας ρεμπέτικη κομπανία, έπαιξε αντάξια του ονόματος που έχει αποκτήσει, και το κοινό τους επιβράβευσε με χάρτινα γαρύφαλλα (στο "Ακροβατώ"). Το μόνο δυσάρεστο γεγονός ήταν η απουσία φανατικών από το mosh-pit, το οποίο ήταν χαρακτηριστικά μικρό και μοναχικό αυτή τη φορά. Φυσικά δεν έλειψε και το κλισέ encore, κάνοντας τον συνολικό χρόνο της εμφάνισής τους να φτάσει τη μιάμιση ώρα περίπου. Πέρα από τα κλασσικά πράγματα που περιμένεις να δεις σε ένα live των HooliGuns, όπως πχ πιτσίνια, είχαμε και μια guest εμφάνιση του Άι-Βασίλη καθώς και την ανακοίνωση έναρξης του "Τour ta (φάτε την)" που θα συνεχιστεί σε Ναύπλιο, Λάρισα και Θεσσαλονίκη. Είθε η συνέχεια να είναι ακόμα πιο hardcore και όπως πάντα, πιστινιαστή™.

Photos: www.facebook.com/album.php?aid=28013&id=119664814736827



Trendy Set-list:
1. Ουάλα-ουάλα
2. Κάνει καλό
3. Νοιώθω ντροπή
4. Οι μπάτσοι είναι...
5. Γαμώ το στρατό
6. Ακροβατώ
7. Άντε σπάσε ρε μαλάκα
8. Πιτσίνι
9. Πρόκα
10. Ξυπνάτε ρε πεθαίνω
11. Μωρή
12. Το 'χασα
13. Ψωμί κρεμμύδι

Encore

14. Βιολέτα 
15. Το λαιμό τους θα κόψω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έλα, πες την μαλακία σου...