Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

"Πεινάω σαν πούστης" 2010: Θεσσαλονίκη REPORT

 Special guest in this post: Uncle Jack

Δύο εβδομάδες μετά την μάχη της Κρήτης, στο "4 εποχές" (Χανιά) και στο Rolling Stone (Ηράκλειο), έφτασε η στιγμή για την επική μπάντα των Ανώριμων, να ανέβει στο αγαπημένο της stage. Μιλάω φυσικά για αυτό του Eightball στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης. Τριακόσιοι ηρωικοί Θεσσαλονικείς πλήρωσαν για να δουν τη συναυλία, και μπορώ να πω μετά από άλλες 20 φορές που έχω βρεθεί σε show των Βασιλιάδων της Φέτας, ότι στην 21η, η πίεση στις πρώτες σειρές ήταν σημαντικά αυξημένη. Αλλά σε αυτό σημείο ας ακούσουμε τι έχει να πει και ο Θείος Jack, στο πρώτο μας «συλλογικό» report και ας  μπούμε επιτέλους στο ψητό.

Τη συναυλία ξεκίνησαν όπως το Μάιο οι αξιόλογοι και συμπαθείς Cumalot. Με το δυναμικό τους σλαμ ντεθ κορ, φρόντισαν από νωρίς να βάλουν φωτιά στο μαγαζί, πράγμα που είχε και αντίκτυπο στο πιτ που ήταν μια διαρκείς σβούρα. Αποκορύφωμα το νέο τους σμας χιτ Pussy Monster (βλέπε βίντεο). Καθώς ακολούθησαν οι Distorted Force, που έπαιζαν κατά βάση διασκευές, και αφού αποθανατίστηκαν στις απαραίτητες για το report μας φωτογραφίες, αναλάβαμε ανά χείρας και πάλι τα ποτήρια μας για το υπέροχο τσίπουρο, ευγενική χορηγία του Μιχαλάκου, μέχρι να έρθει η σειρά των Sad Dolls. Οι τελευταίοι,  παρουσίασαν ένα ωραίο και συνάμα creepy show, δίνοντας ερμηνείες από το δίσκο τους, καθώς και διασκευές γνωστών ασμάτων. Δεν έλειψαν και οι ευχάριστες εκπλήξεις όπως  οι guest συμμετοχές των Σατριγιάννη και Ταφοπλάκιουμ σε δύο από τα τραγούδια που έπαιξαν. Επίσης, +1 (από τον Κάλφα) γιατί παίξανε το Pussy των Rammstein. (Σχόλιο uncle: Και το απέδωσαν πολύ καλά και καταγούσταρα, γιατί σε προγενέστερο live, άλλη μπάντα το εκτέλεσε και το έθαψε, αφού κόντεψαν να μου σπάσουν τα δόντια από τα νεύρα).

Ο κόσμος ανυπόμονα φώναζε τους βασιλιάδες μαχητές να ανέβουν στη σκηνή, και οι αφέντες του ατσαλιού δεν άργησαν να απαντήσουν στο κάλεσμα. Περιττό να αναφέρουμε ότι το πρόγραμμα ήταν υπερπλήρες από όλα τα σιντί τους, αλλά και τις γνωστές από την Κρήτη διασκευές, δηλαδή το ηρωικό Battle Hymns από Manowar, The Hunter από Iced Earth και το Maiden-ικό the evil that men do, τα οποία ανακάτεψαν για άλλη μια φορά το pit του 8Ball. Η ακριβής set-list είναι ταυτόσημη με αυτήν των Χανίων και μπορείτε να την μπανίσετε μαζί με το υπέροχο report που τη συνοδεύει στο http://kalfasblog.blogspot.com/2010/11/2010-report.html.

Ενδιάμεσα υπήρχε και το κλασσικό πια intermezzo του Κόμη Varg, με την απαγγελία ποίησης που αυτή τη φορά ήταν λίγο πιο θερμή/καυτή από τις άλλες φορές, καθώς ο αγαπητός στο κοινό κόμης, έστηνε ανυποψίαστες κορασίδες στη σκηνή, ώστε να κατευθύνει τους κοφτερούς στοίχους του πάνω τους, και να μην απαγγέλει έτσι στον αέρα όπως συνήθως. (Και εδώ βλέπε βίντεο.) Κατασυγκινημένοι από τη θερμή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί τους, οι Ανώριμοι ανακήρυξαν το Eightball, σπίτι της μπάντας, και στο τέλος της συναυλίας αποθεώθηκαν. (Ξαναδές τα βίντεο) Αλλά για να μη σας τα λέμε εμείς, και νομίζεται ότι τα λέμε έτσι, δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο!

Φωτογραφίες: www.facebook.com/album.php?aid=25747&id=119664814736827
Βίντεο (Uncle): www.youtube.com/unclejack7
Βίντεο (Kalfas): www.youtube.com/BigKalfas








O Κάλφας θα ήθελε να ευχαριστήσει το Θείο Jack για την δεύτερη συμμετοχή του στο παρόν blog, τους Ανώριμους για όλα, την Άντζελα, Άρη από God's Desire, Βαλεντίνο για τις κρέπες, Σαββίκο και Σουβλακοθέραπυ για τα σουβλάκια τους, Αλέξανδρο για το κρασί και Μιχαλάκο για το τσίπουρο. Χαιρετισμούς στους Mary & Tolis Wedding Photography, Αναστασία, Βίκη, Ηλία, Κλαίρη, Νατάσα και Ναύτη. Χαιρετίσματα και στα παιδιά που ήταν την Παρασκευή στο Eightball, Άννυ, Βάσσια, Σίλια και Τζάτζο. Σε όσους προσπάθησαν μανιασμένα να μας αποδείξουν πόσο μαλάκες είναι, έχω να πω ότι ο κόπος τους πήγε χαμένος γιατί το ξέραμε ήδη. Κολακευόμαστε όμως από το συνεχές και διαρκές ενδιαφέρον τους για μας, και τους ευχαριστούμε γι αυτό, καθώς και για τις άπειρες στιγμές γέλιου που μας χαρίζουν τα ρεζιλίκια τους. Δεν μπορείτε να μας αγγίξετε. Εις το επανειδείν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έλα, πες την μαλακία σου...