Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Sonata Antartika - Σονάτα σε τρολλ μινόρε (2014)

Είναι αναμφισβήτητο ότι το ελληνικό comedy metal "διψάει" για νέους δίσκους και νέες μπάντες που θα διευρύνουν περαιτέρω αυτή την κατά τα άλλα μικρή σκηνή. Όταν λοιπόν μια μπάντα κυκλοφορεί το πρώτο της LP σίγουρα αυτό αποτελεί μια σπουδαία είδηση, ειδικά αν πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη δουλειά. Μιλάμε φυσικά για τους Sonata Antartika οι οποίοι αναμφίβολα έχουν τραβήξει το τελευταίο διάστημα την προσοχή και έρχονται τώρα να επιστεγάσουν όλη αυτή τη μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία με την κυκλοφορία του "Σονάτα σε τρολλ μινόρε". 

Αν και πρόκειται για ένα scelf-produced αλλά και self-recordered album, αυτό δε θα πρέπει να προβληματίζει. Τα εξώφυλλα και όλη η καλλιτεχνική επιμέλεια από τον Neopithicus, ο οποίος φιλοτέχνησε τα διάφορα trolls που εμφανίζονται στο booklet, είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά και ηχητικά το εν λόγω πόνημα δεν υστερεί. Τη μίξη έχει αναλάβει ο κιθαρίστας της μπάντας Αλέξανδρος Αργύρης, ενώ το mastering ο πολύ γνωστός μας John "Satrigiannis" McRis.

Μουσικά επίσης δεν υστερεί σε καμία περίπτωση. Άλλωστε τα μέλη του σχήματος δεν είναι ούτε χτεσινοί, ούτε άγνωστοι στο χώρο. Οι περισσότεροι είναι γνωστοί από άλλα projects που διατηρούν ή διατηρούσαν παράλληλα. Στιχουργικά οι Sonata Antartika φέρνουν το comedy metal στη σύγχρονη εποχή της γενιάς των κοινωνικών δικτύων, προσεγγίζοντας προβλήματα και καταστάσεις που θα άγγιζαν τους νέους του σήμερα. Προβλήματα όπως το friendzoning, η ανεργία / αεργία των νέων, οι attention whores που μαστίζουν το Facebook, το να είσαι μπλοκ και να θες να γίνεις αντ, η τροπή που έχει πάρει το σύγχρονο μέταλ, η εξάρτιση από τα video games, η παχυσαρκία και η έλειψη μοσχαρίσιου κρέατος, είναι κάποια από τα σοβαρά θέματα της νεολαίας για τα οποία θα ακούσεις σε αυτό το δίσκο. 

Δε λείπουν φυσικά και οι συμμετοχές άλλων καλλιτεχνών. Ο Τραμπάκουλας από τους Anorimoi και η Έφη Ευαγγελινού χαρίζουν τα φονικά τους προσόντα στο "Βυζγιά" και στο "Middle Earth Blv" αντίστοιχα, ενώ στο τελευταίο "σολάρει" και ο Alex Φλούρος.

O δίσκος διατίθεται στις κατά τόπους συναυλίες, αλλά μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε απευθείας με το συγκρότημα μέσω Facebook για να τον παραλάβετε (σε λαδόκολλα) όπως θέλετε. Να θυμίσουμε επίσης ότι από την ερχόμενη εβδομάδα, η μπάντα ξεκινάει την περιοδεία της σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Και φυσικά, αν έχετε απορίες και ερωτήσεις για τα παλικάρια αυτά, οι Sonata Antartika θα είναι αυτή τη Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015 στις 20:00, καλεσμένοι της εκπομπής "Shaggy lives!".

ΜΠΑΝΤ ΛΑΗΝ ΑΠ: 
Ανδρέας Μπούτος: vocals, backing vocals
Αλέξανδρος Αργύρης: Guitars, brutal and backing vocals, programming
Wartooth: Bass
Ω: Lead guitars
Joni Moas: Drums

Track-list:

01. Αυτοκρατορικός Μάρτης (2:24)
02. Το Τιζέρι (3:09)
03. Omgnoobreportplsban (Γελάω Έξω Δυνατά) (3:52)
04. Βυζγιά [ft. Τραμπάκουλας] (4:03)
05. Χάππης Χίππος (4:13)
06. Sexdoll That Contains The Lube To Protect Its User Against Stitches From He Who Is In The ER [ft. Μαρίνος Ταρνανάς] (4:00)
07. Meh-tal-core (4:04)
08. Middle Earth Blv [ft. Έφη Ευαγγελινού, Alex Φλούρος] (4:09)
09. Βλακ Μέταλ (1:29)
10. Αγελάδα (3:44)
11. Θρας Ρε Νιάμου (4:47)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έλα, πες την μαλακία σου...