Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Trendy HooliGuns / ΔεΜαΞΗΜαΜ live REPORT

Βία, ξύλο και ρακές στο Bat City το Σαββατόβραδο της 7ης Μαΐου, πράμα αναμενόμενο καθώς οι ΔεΜαΞΗΜαΜ επέστρεψαν στην Αθήνα, 351 μέρες μετά το Anorimofest 2010. Οι Trendy HooliGuns από την άλλη, τελειώσανε πανηγυρικά τις εν Αθήναις εμφανίσεις τους για αυτή τη σεζόν. Να πούμε επίσης ότι η είσοδος ήταν χωρίς μπύρα στα €5, πράγμα που κάνει όποιον δεν ήρθε κουτό και χαζούλη. Η συναυλία καθυστέρησε λιγάκι, αλλά περίπου δέκα λεπτά πριν τις 10, οι Harsh Demise πήραν τη θέση τους στη σκηνή, και η βία ξεκίνησε. Η εισαγωγή τους, με το θέμα του "Eye of the tiger", μας προϊδέασε για την πάλη που θα ακολουθούσε. Hardcore με πολύ άγριες διαθέσεις και αγγλόφωνο στοίχο, ενώ παρουσίασαν και μια διασκευή από Killswitch Engage. Μας "ζέσταναν" για 40 λεπτά, και τελείωσαν με το "4 years", ένα τραγούδι που μιλάει για την πορεία του συγκροτήματος.

Μετά από 20 λεπτά που χρειάστηκε ο drummer των ΔεΜαΞΗΜαΜ, Ομελέτας, για να στίσει τα τύμπανα και τα πιατίνια του, έφτασε η ώρα για τους Κρητικούς ήρωες του comedy metal. Να επισημάνουμε ότι ο Ομελέτας είναι διαβόητος για το χρόνο στησίματος του. Ερμηνεύτηκαν μεγάλες επιτυχίες από το άλμπουμ τους "Ήρθαν τα ψώνια", καθώς και νεώτερα ακυκλοφόρητα κομμάτια όπως το "Μεταμόρφωσις", "Σεξ και μπύρα" και το (ολοκαίνουριο) "Παπαγαλάκι". Όπως σε κάθε εμφάνιση τους, ένα μπουκάλι ρακί, υπήρχε διαθέσιμο μπροστά στη σκηνή για να πίνει το κοινό. Μοναδικό performance, άφθονο γέλιο, ένα πραγματικό show και ξεσηκωτικοί ρυθμοί να οδηγούν άγριους μαντραχαλέους σε ξέφρενο moshing. Στο τέλος μάλιστα της μίας ώρας που διαρκούσε το set τους, η βία χτύπησε κόκκινο, ειδικά με το προτελευταίο κομμάτι τους, το "Ησυχία", το οποίο πάντα παίζουν καλύτερα απ' όλα. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να κλείσουν με τίποτα άλλο εκτός από το uber hit "Έτσι το σκατό να ρέει". Τότε στο mosh pit εμφανίστηκε ο Κόμης Βαργκστάινερ και μας εκτόπισε όλους, ενώ το ξύλο έπεφτε βροχή, καθώς επίσης και λίγα χαρτιά υγείας.

Με την αποχώρηση των ΔεΜαΞΗΜαΜ από τη σκηνή, οι προαναφερθέντες μαντραχαλέοι, κάθισαν να πάρουν μια απαραίτητη μετά από τόση ένταση, ανάσα, ενώ ο DJ έπαιζε ερωτικά τραγούδια για να προετοιμάσει το πλήθος για τον τρυφερό έρωτα που θα ακολουθούσε. Πράγματι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, εμφανίστηκαν οι Trendy HooliGuns φορώντας τα... μπουρνούζια τους! Τελευταίος ανέβηκε ο Σέξπυρ, ο οποίος, με έντονα ομοφυλοφιλική διάθεση, φασώθ... ε, ασπάστηκε με οπαδούς του, αλλά και με μέλη της μπάντας του. Ακολούθησαν όλες οι μεγάλες επιτυχίες της μπάντας, μέχρι τις 01:30. Και αυτή τη φορά το "Μωρή" ερμηνεύτηκε με τον Tafoplakium των Ανώριμων στα backing vocals, κάνοντας το κομμάτι πιο fucking brutal 'n' shit, ενώ το κερασάκι στην τούρτα, ήταν όταν ο Δ. Μαυρίλος, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή για να περιγράψει πως εμπνεύστηκε το ποίημα "Πρόκα", το οποίο αποτέλεσε τη βάση του ομώνυμου τραγουδιού, και βραχυκύκλωσε τα μυαλά μας. Φυσικά μοιράστηκαν και πιτσίνια για τους πεινασμένους, ενώ παρουσιάστηκε και το νέο βίντεο κλιπ "Νιώθω ντροπή". Η εμφάνισή τους έκλεισε όπως σε όλες τις τελευταίες εμφανίσεις, με το La Bamba, στο οποίο ο Σέξπυρ αυτοσχεδιάζει και λέει ότι να ‘ναι.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, και έξω από το χώρο του Bat City, πωλήθηκαν περιορισμένες ποσότητες από την εμφιαλωμένη σε μπουκαλάκια των 100ml, "β-ρακί" των ΔεΜαΞΗΜαΜ, για την οποία είχατε ενημερωθεί σε αποκλειστικότητα από το KalfasBlog.com. Διαδραματίστηκαν επίσης εκδηλώσεις αγάπης και έντονων συναισθημάτων μεταξύ τον οποίων το αυτόγραφο του Ηρακλή στο στέρνο του Θέμη. Ο τραγουδιστής του Κρητικού σχήματος Γιάννης Κουμής, γνωστός και ως "Θεός", διασκέδασε στη συνέχεια στο γνωστό στέκι των Εξαρχείων, "Stand", το οποίο το αναφέρουμε ως ένδειξη σεβασμού, καθώς λίγο μετά τις 5, το κατάστημα έπαιξε Lutsa Project και συγκεκριμένα το "Φέρτε μου έναν φοιτητή". Περιττό να αναφερθεί ότι το προσωπικό του μαγαζιού, αναγνώρισε (σχεδόν) αμέσως τον Κρητικό σούπερ σταρ, και τον περιποιήθηκε όπως του αρμόζει. Βραδιά για δυνατές συγκινήσεις λοιπόν, με πολύ ξύλο αλλά το βασικότερο, πολύ κέφι. Αναμένουμε εναγωνιωδώς τις επόμενες εμφανίσεις των δύο αγαπητών μας συγκροτημάτων.


Φωτογραφίες υπαρχουν και εδώ (KalfasBlog@Facebook) : 

Set-lists:
Harsh Demise
01. Intro
02. Legacy
03. The Blame
04. My Last Serenade (Κillswitch Εngage cover)
05. Pretention
06. In Flames
07. Makes you
08. Pinball map (In Flames cover)
09. 4 years


ΔεΜαΞΗΜαΜ
01. Φασαρία
02. Εγωιστής
03. Rock Star
04. Υγρές απολαύσεις
05. Μεταμόρφωσις 
06. Δε Μας Ξέρει Η Μάνα Μας
07. Νοσοκομεία 
08. Αγάπη μου
09. Το έπος του φτυσμένου
10. Τι ωραία πούτανε

 
 
11. Το Παπαγαλάκι
12. Σεξ και μπύρα
13. Ησυχία
14. Έτσι το σκατό να ρέει

Trendy HooliGuns
01. Ουάλα-ουάλα
02. Νιώθω ντροπή
03. Ακροβατώ
04. Κάνει καλό
05. Μωρή (ft. Tafoplakium)
06. Το 'χασα
07. Walk/Πιτσίνι
08. Οι μπάτσοι είναι...
09. Γαμώ το στρατό
10. Άντε σπάσε ρε μαλάκα
11. Το λαιμό τους θα κόψω
12. Πρόκα
13. Βιολέτα
14. Ψωμί κρεμμύδι
15. La Bamba


2 σχόλια:

  1. Βοήθησε την e-Ελλάδα: http://www.erepublik.com/en/referrer/Xitiroglou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Harsh Demise
    01. Intro
    02. Legacy
    03. The Blame
    04. My Last Serenade - killswitch engage (Cover)
    05. Pretention
    06. In Flames
    07. Makes you
    08. Pinball map - in flames (Cover)
    09. 4 years

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έλα, πες την μαλακία σου...