Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

AnorimoI Live @ Salonica 14/05/11 Live REPORT

Δουλειά δεν είχαν ο Σατανάς και το KalfasBlog.com το Σάββατο 14 Μαΐου 2011, και έτσι βρεθήκανε όλοι μαζί στη μαγευτική Θεσσαλονίκη για την πρώτη, μέσα στο τρέχον έτος, εμφάνιση των Ανώριμων στο Eightball. Να θυμίσουμε ότι το μαγαζί αυτό, έχει συνδυαστεί με τις πλέον επικές εμφανίσεις της μπάντας, κυρίως λόγω της μοναδικής ατμόσφαιρας που δημιουργεί το Σαλονικιό κοινό. Οι προβλέψεις όμως για αυτή την εμφάνιση, την πέμπτη δηλαδή κατά σειρά στη σκηνή του οχτώμπαλλου, ήταν λίγο απαισιόδοξες, λόγω εποχής, περίοδος εξετάσεων γαρ. Παρόλα αυτά οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν, καθώς πάνω από 200 ψυχές συγκεντρώθηκαν για να βάλλουν έστω για λίγο τη φάτσα τους στο επερχόμενο anorimoDVD. Αυτό το νούμερο βέβαια δεν είναι καν κοντά στο ρεκόρ της μπάντας, αλλά είναι αν μη τι άλλο ικανοποιητικό για "μεγάλη ζημιά".

Το opening act, είχαν αναλάβει δύο τοπικές μπάντες. Πρώτοι ήταν το τριμελές σχήμα "Full Throttle", οι οποίοι κατέλαβαν τη σκηνή κατά τις εννιά και τέταρτο. Η μπάντα ξεχωρίζει για την τραγουδίστρια και μπασίστρια της, την Άλκηστις, η οποία πάρα το πολύ νεαρό της ηλικίας της, διακρίνεται τόσο για το παίξιμό της, όσο και για τη βαριά και γεμάτη φωνή της. Το σετ τους περιελάμβανε κατά βάση διασκευές (Motörhead, Accept, κ.α.), ωστόσο παρουσιάσανε και δύο δικά τους κομμάτια. Παίξανε περίπου μισή ώρα, όσο δηλαδή και το δεύτερο συγκρότημα, οι Parafernelia. Δεμένη και καλοστημένη μπάντα, έδινε ωραία εντύπωση στη σκηνή. Παίξανε περισσότερο δικά τους κομμάτια, παρά διασκευές, ενώ ο ήχος τους σε παρακινούσε να καβαλήσεις την Harley σου.

Μετά τα support ήρθε η ώρα των βασιλιάδων της φέτας. Το set της βραδιάς ήταν πανομοιότυπο με αυτό της Αθήνας, τον προηγούμενο μήνα, με την εξαίρεση της διασκευής (Battle Hymn) η οποία αφαιρέθηκε. Την εισαγωγή ανέλαβε όπως πάντα ο Κόμης Βαργκστάινερ, ο οποίος προλόγισε τη συναυλία ντυμένος Κόναν, ο βάρβαρος. Το show ξεπέρασε τις δύο ώρες και ερμηνεύτηκαν και παλιότερες επιτυχίες της μπάντας όπως το "Gameboy", το "Ο Τραμπάκουλας είναι ο Άγιος Βαλεντίνος" και "Το Σπερματοζωάριο", το οποίο τραγούδησε ο Κόμης, ο οποίος πήρε τα εύσημα όλων, και για τα τελευταία του και πλεόν πετυχιμένα του ποιήματα, όπως την "Προσευχή", το "Πείνα Λόγκαν" και το "Υπόθετο Λεβέντης". Ο Σατριγιάννης από την άλλη, είχε ετοιμάσει ένα instrumental σόλο κομμάτι για να επιδείξει την υψηλή τεχνική του κατάρτιση, το οποίο ήταν και πολύ progresive.

Όσο περνούσε η ώρα τα αίματα ανάβανε όλο και περισσότερο. Φτάνοντας προς το τέλος δε, το mosh pit έφτασε στο απόγειο του, ενώ το crowd surfing έδινε κι έπαιρνε, αφού ακόμα και ο Τραμπάκουλας δεν είπε όχι σε μια εναέρια βόλτα στα χέρια του λαού του. Το live τελείωσε μέσα σε ατμόσφαιρα αποθέωσης για τους Ανώριμους, για ακόμα μια φορά, αφήνοντάς κοινό και μπάντα, απόλυτα ευχαριστημένους. Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε του Ανώριμους για τις παροχές τους, οι οποίες ήταν απαραίτητες για την πραγματοποίηση αυτού του report, τη Φαιή η οποία φιλοξένησε το συνεργείο μας, και τον Μιχαλάκο όποιος πιθανότατα είναι ο προμηθευτής του τσίπουρου που βρέθηκε στα πράγματα των Ανώριμων μετά τη συναυλία και τώρα είναι στο σπίτι του Κάλφα. Όλες οι φωτογραφίες από τη βραδιά, είναι συγκεντρωμένες στο αντίστοιχο άλμπουμ της σελίδας μας στο Facebook, και θα το βρείτε εδώ.  Μέχρι το επόμενο Anoritour, στέυ χέβυ!


Set-lists:

Full Throttle
01. The Green Manalishi (Judas Priest)
02. Speadfreak (
Motörhead)
03. Ton of bricks (Metal Church)
04. Fast as a shark (Accept)
05. No stop signs
06. I 'm a rebel (Sodom)
07. Overkill (Overkill)
08. Full Throttle
09. Rock out
(Motörhead)

Parafernelia
01. Jesus Rides A Harley
02. Rocking The Problem
03. Gimme A Bullet (AC/DC)
04. RNR Child
05. Strong Arm Of The Law (Saxon)
06. No Chicks
07. The Reason
08. Diamonds In The Rough (Airbourne)


Anorimoi 
---. Είσοδος
01. Ένα κεφτεδάκι τόσο δα

02. Καμικάζι
03. Ο Κάλος
04. Φονιάς δονητής
05. Άσε κάτω το δίκαννο γιαγιά
06. Εκείνον
07. Η χειρότερη μέρα ever
---. Προσευχή (από τον παπα-Vargsteiner)
08. Μπουγιουρντί κιοφτέ τουτού γκρεμός
09. Ο πανίσχυρος μεγιστάνας των ninja
10. Σκάσε ηλίθια
11. Διακοπές στο βάλτο
12. Ο Τραμπάκουλας είναι ο Άγιος Βαλεντίνος
---. Ποίημα 1 (Vargsteiner)
13. Κάμα Σούτρα
14. Gameboy
15. Καλά να πάθεις
16. Το σπερματοζωάριο
---. Solo Σατριγιάννη
---. Ποίημα 2 (Vargsteiner)
17. Τεντιμπόης στα 80
18. Sos απ' το WC
19. Βαζελίνη
20. Καριόλα
21. Στο πρώτο ραντεβού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έλα, πες την μαλακία σου...