Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

"Πεινάω σαν πούστης" 2010: Ηράκλειο REPORT

Previously on "Pinao san poustis" tour 2010:
Διαβάστε εδώ μωρέ: http://kalfasblog.blogspot.com/2010/11/2010-report.html

Η ιστορία μας συνεχίζεται με τον λαμπερό ήλιο του πρωινού της 14ης Νοεμβρίου 2010 να λούζει με τις ακτίνες του την πόλη των Χανίων. Η θρυλική μπάντα των Ανώριμων, συνέρχεται μετά από το ξέφρενο χτεσινό βράδυ, και ανάμεσα στα γραφικά σοκάκια με τα παραδοσιακά κτίσματα, ο εξοπλισμός τους μεταφέρεται προς το Anori-van, από τους ίδιους και τους πιστούς ακολούθους τους. Ο Τραμπάκουλας κουμπώνει χάπια για να προστατεύσει την πολύτιμη φωνή του, ο Ταφοπλάκιουμ καίει ένα εικονοστάσι, και άλλοι αγοράζουν αμερικανόφερτους καφέδες. Σύντομα όλα ήταν έτοιμα για την αναχώρησή μας προς το Ηράκλειο. Το Anori-van δεινοπάθησε λίγο να ξεκινήσει αλλά τελικά τα κατάφερε. Το ταξίδι ήταν σχετικά ήσυχο, μιας που πολλοί προτίμησαν να τον ψιλοπάρουν λίγο. Τον ύπνο. Βέβαια υπήρχαν και απρόοπτα, όπως πχ. να σπάσει κάποιος καθαριστήρας εν μέσω βροχής ή να τελειώνει η βενζίνη κτλ.

Η άφιξη στο Ηράκλειο έγινε κάτω από ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση, καθώς εκεί μας περίμενε η ασυναγώνιστη μπάντα ρακοποσίας "ΔεΜαΞΗΜαΜ" (Δε Μας Ξέρει Η Μάνα Μας). Ο τραγουδιστής τους Γιάννης "Theos" Κουμής, μας υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες κυριολεκτικά, ενώ η μαμά της φίλτατης Κάλλιας, είχε μαγειρέψει αλόγιστες ποσότητες καλού σπιτικού φαγητού (Ευχαριστούμε) για τους Ανώριμους και το crew τους. Μετά από αυτά (και αφού χωνέψαμε), ήρθε και η ώρα του sound-check. Εν τω μεταξύ στο Rolling Stone, εκτός από έναν πολύ συνεργάσιμο ηχολήπτη, συναντήσαμε και τους αρτίως αφιχθέντες ακτοπλοϊκώς εξ Αθηνών ενισχυτές Diezel των Ανώριμων. Αν μη τι άλλο, το ηχητικό αποτέλεσμα της βραδιάς, αναμενόταν καλύτερο του χθεσινοβραδινού, αφού υπήρχαν ακόμη και κανονικά monitors! Όλα κύλησαν ομαλότατα αν και ο Νεκροπεθαμένος κατέστρεψε το σύστημα αποχέτευσης του μαγαζιού, χρησιμοποιώντας την τουαλέτα του. Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι η διοργάνωση είχε εξασφαλίσει και διαμονή για τους Ανώριμους, οι οποίοι μετά το πέρας του ηχητικού ελέγχου, αποσύρθηκαν στα δωμάτιά τους για λιγοστές στιγμές χαλάρωσης.

Τη συναυλία άνοιγε μια τοπική μπάντα, οι Bourbon Black, την οποία δυστυχώς χάσαμε (και λέω δυστυχώς διότι περιελάμβανε και κορασίδες στη σύνθεσή της) λόγω του ασφυκτικά πιεσμένου προγράμματος των Ανώριμων, και του χρόνου τροφοδοσίας μας με Red Bull. Πάντως, έξω από το μαγαζί, οι ΔεΜαΞΗΜαΜ είχαν ήδη ξεκινήσει να κερνάνε ρακές. Υπήρχε και μια μικρή καθυστέρηση καθώς ο drummer τους, Ομμελέτας, χρησιμοποιεί μια ιδιαίτερα χρονοβόρα μέθοδο φενγκ-σούι για να στίσει τα τύμπανα του. Τελικώς, το Κρητικό συγκρότημα ξεκίνησε να παίζει γύρω στις 21:10. Στην setlist που σας παραθέτουμε παρακάτω σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, έχει προστεθεί το νέο κομμάτι "Παπαγαλάκι", με τον Ηρακλή να έχει lead ρόλο στα φωνητικά. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι νεαρά θαυμάστρια του Κουμή, εισέβαλε στη σκηνή για τον ζητήσει σε γαμό, πράγμα που ο διάσημος Κρητικός βόκαλιστ δέχτηκε, ύστερα από πίεση του κοινού. Οι ΔεΜαΞΗΜαΜ, μείνανε στη σκηνή για 90 λεπτά και τελειώσανε φυσικά με το "Έτσι το σκατό να ρέει", γεμίζοντας τη σκηνή χαρτί υγείας, το οποίο όπως γίνεται συνήθως μαζεύουν μετά οι Ανώριμοι. Φυσικά, σε όλο αυτόν το χρόνο συνέχισαν να κερνάνε ρακή, αλλά μάλλον όχι στο ρυθμό που θα ήθελα εγώ.

Πριν αναφερθώ στους Anorimoi, οι οποίοι κατέλαβαν την σκηνή αμέσως μετά, αφού εκτόπισαν τα χαρτιά υγείας, να πω ότι παρατήρησα πως η "μακρόστενη" δομή του μαγαζιού, μάλλον δεν βοήθαγε την παρακολούθηση της συναυλίας από όσους δεν βρίσκονταν στις πρώτες σειρές. Φυσικά δεν μπορώ να σας πω τι ακριβώς γινότανε πίσω καθώς αφού ο Nick Thrasher κατέβηκε από τη σκηνή επέστρεψε μπροστά οπλισμένος με ρακή για να αναθεωρήσει την προαναφερθείσα μου άποψη για τη ροή του ποτού. Έτσι, κάπου εδώ αρχίζουν και τα κενά μνήμης του γράφοντος. Μπορώ να σας πω σίγουρα ότι η ένταση του πλήθους δεν ήταν η ίδια με αυτή στα Χανιά. Ο Νικολάκης έκανε πάντως φιλότιμες προσπάθειες να κρατήσει ψηλά τη σημαία της πόλης του, αφού όταν δεν κέρναγε κόσμο πάνω και κάτω από τη σκηνή, επιδιδόταν σε ανελέητο crowd surfing. H set-list κυμάνθηκε στα ίδια πλαίσια με αυτή των Χανίων, απλά έγινε έκπτωση 3 κομματιών. Συγκεκριμένα δεν εκτελέστηκαν τα εξής κομμάτια: Μπουγιουρντί κιοφτέ τουτού γκρεμός, Φονιάς δονητής και Οι πίπες της Ειρήνης. Νομίζω και πολλά θυμάμαι για την κατάσταση στην οποία βρισκόμουν... Μέχρι να συνέλθω είχα φτάσει Αθήνα. Χαίρομαι πάντως που εγώ και οι Ανώριμοι, όπως "συμφωνούσαμε" συνέχεια, έτσι συμφωνήσαμε και στο ότι ήταν έναν μοναδικό Σαββατοκύριακο, όπου περάσαμε φαντασιακά! Εις το επανιδείν!

(Πολύ) Περισσότερες Φωτογραφίες: www.facebook.com/album.php?aid=25080&id=119664814736827

Περισσότερη κάλυψη για το event, στο επόμενο The Kalfas Show. Μείνετε συντονισμένοι!

Προσοχή, για τη η σωστή set-list των Ανώριμων και για το Ηρακλείο, ανατρέξτε στη σωστή set-list των Ανώριμων στα Χανιά και βγάλτε τα 3 τραγούδια που λέει παραπάνω.

Προσοχή, ακολουθεί η σωστή set-list των ΔεΜαΞΗΜαΜ.
ΔεΜαΞΗΜαΜ
Νοσοκομεία
Πάλι μαζί
Έλληνας
Ροκ σταρ
Υγρές απολαύσεις
Το έπος του φτυσμένου
Αγάπη μου
Ρίτσα
Σεξ και μπύρα
  Παπαγαλάκι
Εγωιστής
Μεταμόρφωσις
Κούτσουρο απελέκητο
Λεωφορείο / Το πορτοφόλι
Φασαρία / Ησυχία
Τι ωραία πούτανε
Έτσι το σκατό να ρέει



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έλα, πες την μαλακία σου...