Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

"Πεινάω σαν πούστης" 2010: Χανιά REPORT

To "Πεινάω σαν πούστης" tour 2010, το οποίο θα ισοπεδώσει την Ελλάδα με τόνους σκληρού και ανίκητου ατσαλιού και χοληστερίνης, ξεκίνησε. Ω, ναι, την έχετε γ***σει τόσο άσχημα. Αλλά αφήστε με να σας διηγηθώ πως άρχισαν όλα... Ήταν Σαββάτο θαρρώ, 13 Νοεμβρίου του 2010, και πλήθος αρχαίων πνευμάτων του κακού και (νυν ή πρώην) χοντρών, συγκεντρώθηκαν στο ΕΛ-Βενιζέλος Άθενς Ιντερνάσιοναλ Έρπορτ, πουρνό-πουρνό, άγριο χάραμα, με σκοπό να αεραποβιβαστούν στη λεβεντογέννα Κρήτη. Όπερ και εγένετο.

Νωρίς το πρωί η τιτάνια μπάντα των Ανώριμων, πατούσε τα ηρωικά Χανιά. Το μέρος που είχαν κλιθεί να πολεμήσουν γι αυτό το Σαββατόβραδο, ήταν το μπαρ "4 εποχές", που βρίσκεται στο γραφικό Παλιό Λιμάνι της πόλης. Το πεδίο της μάχης όμως έκρυβε πολλούς κινδύνους. Η σκηνή ήταν ένα σκαλοπάτι και διέθετε ελάχιστο χώρο για μια μπάντα του φάρδους των Ανώριμων. Ο εξοπλισμός στοιχειώδης. Ένα μόνο ηχείο έπαιζε το ρόλο του monitor, ενώ οι συστοιχίες των τυμπάνων παίζανε δίχως μικρόφωνα. Καμπίνες για τα έγχορδα δεν υπήρχαν, παρά μόνον παλιοί μικροί ενισχυτές δωματίου. Οι ήρωες μας όμως κατάφεραν το μεσημεράκι στο sound-check να βγάλουν το μέγιστο από τα όπλα που διέθεταν. Η σύρραξη ξεκίνησε περίπου στις 22:00 όπως ήταν προγραμματισμένη να γίνει και πλήθος νεολαίας των Χανίων κατέκλυσε το μαγαζί. Κάποιοι μάλιστα προσέφεραν λουλούδια και γλυκά στον Κόμη Βραγκστάινερ, ως ένδειξη θαυμασμού και εκτίμησης. Το πρώτο αίμα θα δεχόντουσαν δύο τοπικές μπάντες, οι RisenTempers και οι Stray Highways, οι οποίες παίξανε για μισή ώρα η καθεμία.


Έτσι χωρίς σημαντικές καθυστερήσεις (αλλά ίσως με λίγη καθυστέρηση), ο Κόμης ξεκίνησε το show με το νέο του νούμερο, το "Gold-finger". Ακολούθησε ένα πλήρες δίωρο, κλασσικού σετ Ανώριμων, με πολλές επιτυχίες από όλες τις περιόδους του συγκροτήματος, καθώς και ποιήματα του διασκεδαστή της μπάντας Κόμη Βαργκστάινερ, ο οποίος μάλιστα παρουσίασε και ένα καινούριο. Το νέο της βραδιάς ήταν η προσθήκη τριών διασκευών, από Iron Maiden (The evil that men do), Iced Earth (The Hunter) και φυσικά Manowar (Battle Hymn). Παρόλο την αρχικά δυσοίωνη εκτίμηση του πεδίου μάχης, η λεβεντογέννα Κρήτη είναι και πολύ λεβεντογέννα, καθώς το πλήθος των οπαδών, Χανιώτες και μη, ανέτρεψαν το σκηνικό με την απίστευτα θερμή και συνάμα δυναμικότατη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν από το πρώτο δευτερόλεπτο της συναυλίας, μετατρέποντας το "4 εποχές" σε πραγματικό κολαστήριο.

Στις μπροστινές σειρές πάντως, λόγω της σκληρής μάχης και του μέτριου κλιματισμού, η εφίδρωση βάρεσε κόκκινο και ο Ταφοπλάκιουμ αναγκάστηκε να φορέσει το όχι και τόσο αρρενωπό τιραντάκι του, αποκαλύπτοντας το σέξυ τριχωτό μπούστο του. Βέβαια ίσως ήταν δικαιολογία για να προσεγγίσει με πονηρό σκοπό τον Τραμπάκουλα, πριν την ερμηνεία της ερωτικής μπαλάντας "Βαζελίνη". Γενικά τι να σας λέω, πόλεμος, ξύλο, όμορφα πράματα, συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όσους ήταν εκεί και μαρτύρησαν αυτά που σας μεταφέρω τώρα. Μετά το πέρας της μάχης, η οποία ήταν ουσιαστικά ένας θρίαμβος κατά των οχτρών του τρου μέτσαλ, οι Χανιώτες χαλάσανε τα λεφτά τους σε merchandise Anorimoi, ενώ βγήκαν πάμπολλες φωτογραφίες με τα ινδάλματά τους. Κάπως έτσι, με εξάντληση αλλά και ηθική ικανοποίηση (για σεξουαλική ούτε λόγος), έληξε η πρώτη μέρα του πολέμου. Και όλοι ευτυχισμένοι, ή εγώ τουλάχιστον, αποχώρισα για να ξεκουραστώ καθώς ακολουθούσε άλλη μια δύσκολη μέρα στο Ηράκλειο. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

(Πολύ) Περισσότερες Φωτογραφίες: www.facebook.com/album.php?aid=25044&id=119664814736827

Περισσότερη κάλυψη για το event, στο επόμενο The Kalfas Show. Μείνετε συντονισμένοι!

Προσοχή, ακολουθεί η σωστή set-list των Ανώριμων.
Ένα κεφτεδάκι τόσο δα
Καμικάζι
Ο Κάλος
The evil that men do
Εκείνον

Φονιάς δονητής
Ο Πανίσχυρος Μεγιστάνας των Νίντζα
Μπουγιουρντί κιοφτέ τουτού γκρεμός
Άσε κάτω το δίκανο γιαγιά
666
Η χειρότερη μέρα ever

Ο παππούς κόλλησε AIDS
Οι πίπες της Ειρήνης
Καλά να πάθεις
The Hunter
Κάμα Σούτρα
Τεντιμπόης στα 80
Δόξα και τιμή (Count Vargsteiner)
Battle Hymn
Βαζελίνη
Καριόλα
Στο πρώτο ραντεβού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έλα, πες την μαλακία σου...