Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Trexi Kati? - Αντρίλα - Αξιοπρέπεια- Ανθρωπιά (2016)

Συνεχίζοντας τη νοσταλγική παρουσίαση των νέων κυκλοφοριών του 2016, τις οποίες δεν παρουσιάσαμε πέρσι γιατί παίρναμε ναρκωτικά όλο το χρόνο, δε θα ήταν δυνατό να μην αναφερθούμε και στην πρώτη επίσημη κυκλοφορία των Trexi Kati?, των δύο (πρώην) ιπποτών που κατάλαβαν 13 χρόνια μετά ότι το να είσαι lawful good δεν είναι και ότι πιο εύκολο. Το σχήμα ιδρύθηκε το 2003 και μπορεί να το γνωρίζετε από τα δύο πόλη επιτυχημένα demo που έχουν κυκλοφορήσει, το "Primo Secondo" (2008) και το "Οι πεταλούδες είναι σκατά" (2011). Το σχήμα αποτελείται από τους Sir Fanouris de Kargakon Of the Everburning Kingdom of Deerport, Sir Orestis von Verigal the Dark Sorcerer of Arafin και Sir George McTzil Of The Great Vast Forest. Ναι ξέρω τι θα πείτε, αυτοί είναι τρεις και μόλις πριν λίγο είπαμε ότι είναι δύο. Ειλικρινά κάποια πράγματα, ούτε γω δεν τα ξέρω. Ήμουν σίγουρος ότι ήταν δύο!

Ας έρθουμε λοιπόν στο μαγικό 2016, όπου οι Trexi Kati? κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ (καιρός ήταν) με τον απλό, λιτό αλλά και απόλυτο τίτλο "Αντρίλα - Αξιοπρέπεια- Ανθρωπιά". Τρεις λέξεις, τόσο ηθικό βάρος. Στην ουσία αποτελείται από τις non-demo ηχογραφήσεις των demo, οπότε θα ακούσετε παλιά αγαπημένα τραγούδια στην ποιότητα που τους αξίζει. Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι πλέον η μπάντα παίζει "Micro Aggression Healing Metal" και όχι μόνο Κρητικό Power Metal. Αν και εγώ να πω την αμαρτία μου έλεγα στον κόσμο ότι τα παιδιά είναι οι μοναδικοί εκπρόσωποι του Medieval Folk Epic Masturbation Metal. Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν υπάρχει ελπίδα για την ανθρωπότητα, οπότε είναι λογικό να έχουν εγκαταλείψει το όνειρό τους να γίνουν paladins. Άρα με την ευκαιρία αυτή, ρίχνουν και λίγα black στοιχεία στον ήχο τους. Θέλουν ακόμα πάντως να γιατρέψουν τον κόσμο από τις πληγές του, λένε.

Σε κάθε περίπτωση τα 15 κομμάτια του άλμπουμ θα καλύψουν όλα τα γούστα. Άλλωστε πέρα από τη δίωξη κακών μάγων (και μπάζων) με σπαθιά και ξόρκια, ασχολούνται και με κοινωνικά θέματα, όπως η αστυφιλία και η άσχημη εικόνα που προκαλεί ο συνωστισμός στις παραλίες. Μετά έρχονται και τα folk στοιχεία, που θα τα παρατηρήσετε έντονα στα κομμάτια "Κρητικό Power" και "Ikariotikum", και ο "abstract" στίχος στα "Μικρή Ρουθούνι" και "Εσύ". Τα συμπεράσματα σας φυσικά θα βγάλετε ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους, όπου μπορείτε να ακούσετε και να κατεβάσετε "Αντρίλα - Αξιοπρέπεια- Ανθρωπιά". Εμείς τέλος να ευχαριστήσουμε τους Trexi Kati? που μας έστειλαν το δίσκο τους πέρσι με την προοπτική να κάνουμε το πρώτο review και ελπίζουμε ένα χρόνο μετά να καταφέραμε να είμαστε οι πρώτοι που τον παρουσιάσαμε.

Stream FREE @ SoundCloud:

Stream FREE @ YouTube:

Download FREE @ DropBox: 



Track-list:

01. Μπουχέsavron  (3:46)
02. ΜπαζοWarrior (4:55)
03. Κρητικό Power (3:44)
04. Κάγκουρας (4:04)
05. Saatanalinen Etana (3:05)
06. Στην πόλη (3:00)
07. Primo Secondo (3:29)
08. Θέλω μπύρα (3:41) 
09. Μικρή Ρουθούνι (1:55)
10. Veneficus (4:15) 
11. Οι πεταλούδες είναι σκατά (4:11) 
12. Καλοκαίρι (3:42)
13. Ikariotikum (2:48) 
14. Αχάριστη (3:24) 
15. Εσύ (4:10)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έλα, πες την μαλακία σου...