Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Trendy HooliGuns live @ Bat City 05/03/11 REPORT

Τριήμερο καθαρής Δευτέρας και έμεινες στην Αθήνα; Κανένα πρόβλημα! Αφού όσοι ήμασταν εδώ, περάσαμε πολύ καλά στο Bat City το Σάββατο 5 Μαρτίου 2011, όπου ακόμα ένα χορηγούμενο επικοινωνιακά από το KalfasBlog.com event έλαβε χώρα. Το τελευταίο λοιπόν Σάββατο της αποκριάς ανέλαβαν να μας ψυχαγωγήσουν με σειρά εμφάνισης οι The 4 Sandmen, Show Your Face και Trendy HooliGuns.

Ένα τέταρτο μετά τις 9, οι 4 αμμάνθρωποι κατέλαβαν τη σκηνή για την πρώτη τους evah ζωντανή εμφάνιση. Να θυμίσουμε, για όσους δεν γνωρίζουν ότι πρόκειται για μια Metalicca cover band, όποτε κατά βάση παίζουν προφανώς… Metallica! Το κοινό τους αγκάλιασε αμέσως, κι έτσι χαρούμενα, η παρθενιά των lives τους, έσπασε. Χωρίς να θέλω να αδικήσω τα υπόλοιπα μέλη, την παράσταση έκλεψε ο μπασίστας του σχήματος, ο Bouzerman, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τις απόκριες, αποφάσισε να ντυθεί Mustaine, ώστε να τον εμπνεύσει το look να ερμηνεύσει Megadeath, όμως η προσπάθεια του απέτυχε καθώς η περούκα του έφευγε στο head-banging. Παρόλα αυτά, οι θήλεις που παρευρέθησαν στο Bat City (μία τουλάχιστον), έσπευσαν να του προσφέρουν τα string εσώρουχα τους. Παίξανε περίπου μέχρι τις 10.

Δέκα λεπτά μετά, στη σκηνή ανέβηκαν οι Show Your Face, οι οποίοι ήρθαν από την Καρδίτσα, φέρνοντας μαζί τους το νέο τους δίσκο “Unleashed”. Σε περίπτωση που δεν ξέρετε, πράγμα αρκετά απίθανο, αν αναλογιστεί κανείς το όνομα που έχει η μπάντα στην Ελληνική σκηνή, πρόκειται για μια τετραμελή ομάδα ανθρώπων που ασχολούνται με το να σπάνε πράματα. Κι έτσι κάνανε και εκείνο το βράδυ. Πολύ δυναμική παρουσία και άγριες hardcore διαθέσεις από ένα καλοδουλεμένο και δεμένο σχήμα, που δε μας άφησε δευτερόλεπτο σε ησυχία. Παίξανε κι οι αυτοί περίπου τρία τέταρτα, δικά τους κομμάτια φυσικά καθώς και μία διασκευή (Lamp of God – Redneck).

Κατά τις 11 ήρθε η σειρά των Trendy HooliGuns. Κι αυτό μπορούσε να γίνει αμέσως αντιληπτό, καθώς με το τέλος της εμφάνισης των Show Your Face, ξεκίνησαν τα… σκυλάδικα. Τα κλαρίνα σταμάτησαν 10’ αργότερα και τη θέση τους πήραν οι κιθάρες του, μεταμφιεσμένου σε Σατανά, Γιάννη, και του Θέμη, οποίος επιδείκνυε το καινούριο εσώρουχο. Το κλασσικό σετ του συγκροτήματος, ακολούθησε για κάτι λιγότερο από μιάμιση ώρα. Ξεκινήσανε με Ουάλα-ουάλα, μετά με επιτυχίες από όλη τους την καλλιτεχνική πορεία και με όλα αυτά τα χαρούμενα πραματάκια που μας αρέσουν. Αναφέρομαι φυσικά στο διαμοιρασμό “πιτσινιών” για την κατανόηση του σχετικού τραγουδιού (το οποίο πλέον ξεκινάει με το Walk των Pantera) και χαρτοπετσετών ως ψεύτικα γαρύφαλλα, για την προσομοίωση του σκυλάδικου feeling. Αναμφίβολο highlight της βραδιάς, ήταν η ερμηνεία του «Μωρή», στην οποία συμμετείχε εκτάκτως ο Tafoplakium από Anorimoi, χώνοντας αδυσώπητα τα πάνσκληρα brutal vocals του, σπάζοντας τα όλα. Η εμφάνισή τους έκλεισε όπως στο Ναύπλιο με το La Bamba, στο οποίο ο Σέξπυρ αυτοσχεδιάζει και λέει ότι να ‘ναι.

Θα κλείσω την ανταπόκρισή μου, λέγοντας ότι ήταν μια πολύ ωραία και διασκεδαστική βραδιά. Πιστεύω ότι κάνεις δεν έπρεπε να το χάσει καθώς με μόλις 8 ευρώ μπορούσε κάποιος να: Ακούσει ωραία μουσική, να πιεί μια ολόκληρη μπύρα, να φάει λίγα πιτσίνια, να νιώσει λίγο σκυλάδικο feeling, να χτυπηθεί λίγο να ξεμουδιάσει, να δει το Σατανά να παίζει το αγαπημένο του όργανο – την ηλεκτρική κιθάρα, να δει τον κώλο του Θέμη, καθώς και άλλα πολλά ωραία πράματα. Αυτά. Στέυ χέβυ.


Setlists:
The 4 Sandmen
1. Run to the hills (Iron Maiden parody)
2. So What
3. From whom the bells tolls
4. Enter Sandman
5. Prowler (Iron Maiden)
6. Symphony of destruction (Megadeth parody)
7. Harvester of Sorrow
8. Ride the Lightning
9. Seek and Destroy


Show Your Face
1. Mind Pollution
2. Filled With Blood
3. Stay Away
4. Redneck (Lamb Of God Cover)
5. Through Flames (New Song)
6. Pain is Fear
7. Blessed
8. Fatality
9. Innocent Cries

Trendy HooliGuns
01. ΟΥΑΛΑ ΟΥΑΛΑ
02. ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ
03. ΑΚΡΟΒΑΤΩ
04. ΝΟΙΩΘΩ ΝΤΡΟΠΗ
05. ΣΠΑΣΕ
06. WALK – ΠΙΤΣΙΝΙ
07. ΜΩΡΗ
08. ΠΡΟΚΑ
09. ΤΟ ‘ΧΑΣΑ
10. ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ
11. ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΕΙΝΑΙ…
12. ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΚΟΨΩ
13. ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ ΠΕΘΑΙΝΩ
14. ΒΙΟΛΕΤΑ
15. ΨΩΜΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
16. LA BAMBA



www.youtube.com/watch?v=JUAPyE32pM8&hd=1

MOAR VIDEOZ: www.youtube.com/watch?v=kit_8IZjZoo www.youtube.com/watch?v=MwN3TAGE628


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έλα, πες την μαλακία σου...