Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Rammstein: Φωτιά και ξύλο στη Μαλακάσα

Το παρακάτω κείμενο, έχει αναδημοσιευτεί με τροποποιήσεις και στο Metalhead.gr. Θα το βρείτε στο http://metalhead.gr/livereports.php?page=1&report=7.

Μολονότι που το παρόν ιστολόγιο είναι αφιερωμένο στην κωμική μουσική, θα αναγκαστώ πάλι να παρακάμψω το πρωτόκολλο λόγω της γαμηστερότητας της εκ Βερολίνου χαρούμενης γερμανόφωνης κομπανίας που λέγεται Rammstein, αλλά και της προσωπικής καύλας του γράφοντος για το εν λόγω σχήμα. Οι συναυλίες τους, είναι γνωστές παγκοσμίως για το μοναδικό show που τις συνοδεύει, και το γεγονός ότι στην 16ετή παρουσία τους στη μουσική σκηνή, ποτέ πριν δεν είχαν επισκεφτεί την χώρα μας, συνετέλεσαν στην δημιουργία μεγάλης προσμονής του ελληνικού κοινού για το συγκεκριμένο event. Έτσι λοιπόν τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010, στο Terra Vibe Park στη Μαλακάσα, πλήθος κόσμου συνέρευσε για να απολαύσει τους Rammstein.


Στις 20:30 περίπου εμφανίστηκαν στη σκηνή οι Combichrist, μια electro / industrial / aggressive techno (aggrotech) μπάντα, η οποία ανοίγει για φέτος τις συναυλίες των Rammstein. Το κοινό έδειξε να ανταποκρίνεται θετικά, παρά τον ασυνήθιστο για την χώρα μας ήχο. Το support κράτησε μισή ώρα, δίνοντας άφθονο χρόνο στους διοργανωτές να προετοιμάσουν τη σκηνή για το show που θα ακολουθούσε. Ωστόσο αυτός ο χρόνος μάλλον δεν φάνηκε αρκετός, αν κρίνει κανείς από την 30λεπτη καθυστέρηση. Κατά τις 22:00 λοιπόν «das Warten hat ein Ende» όπως λέει και το “Rammlied” με το οποίο οι Γερμανοί ξεκίνησαν. Το τεράστιο μαύρο πανί που κάλυπτε τη σκηνή έπεσε, αποκαλύπτοντας μια εξίσου τεράστια γερμανική σημαία η οποία με τη σειρά της έπεσε εν μέσω πυροτεχνημάτων κι αυτή για να αποκαλύψει τους Rammstein!!!


Δε ξέρω πως μπορώ να περιγράψω τι έγινε μετά. Φωτιές και πυροτεχνήματα πεταγόντουσαν από παντού, ακόμα και πάνω από τα μέλη του συγκροτήματος! Η ζέστη από τις φλόγες στις πρώτες σειρές ήταν ιδιαίτερα αισθητή, ενώ στο μεταξύ δεχτήκαμε εκτός από τις βολές των φλογοβόλων και αφρούς από το κανόνι σαπουνάδας του Till Lendamann (φωνητικά), την κλασσική φουσκωτή βάρκα που βολτάρει πάνω στα χέρια του κοινού, με μοναδικό επιβάτη της τον Christian “Flake” Lorenz (πλήκτρα), καπνούς και κυρίως «σφιχτά» riffs από τους Richard Kruspe (κιθάρα/φωνή) και Paul Landers (κιθάρα). Το ρυθμικό μέρος πλαισιώνουν οι Oliver Riedel (μπάσο) και Christoph “Doom” Schneider (τύμπανα). Το setlist περιελάμβανε κομμάτια από όλους τους δίσκους της μπάντας, αλλά όπως ήταν φυσικό το βάρος έπεσε στον τελευταίο (Liebe ist für alle da). Άλλα highlights της βραδιάς ήταν η «μπανιέρα φωτιάς» του Flake και η στιγμή που εμφανίστηκε ένας άγνωστος άντρας στη σκηνή και ο Till δε δίστασε να… του βάλει φωτιά με ένα φλογοβόλο-αντλία βενζίνης! Μην ανησυχείτε ήταν επαγγελματίας άνθρωπος-που-παίρνει-φωτιά και μετά τον σβήσανε.


Οι Rammstein αποχώρησαν από τη σκηνή σεμνά και ταπεινά με ένα "Efkaristo" και μια βαθιά και παρατεταμένη υπόκλιση προς το κοινό που τους αποθέωνε επί δύο ώρες (90 λεπτά συναυλίας και 30 πριν), και ούρλιαζε στη θέα κάθε ειδικού εφέ. Στα παρασκήνια, φημολογείται ότι η μπάντα και το crew είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πλήθος εθνικών φαγητών, από σουβλάκια και τζατζίκι μέχρι γεμιστά, τα οποία ακούστηκε ότι τους άρεσαν. Αργότερα μετέβησαν σε ροκάδικο της Αθήνας όπου παρέμειναν μέχρι το πρωί. Το μοναδικό παράπονο μας από την συναυλία ήταν τελικά ότι… ήταν λίγο! Μόλις 90 λεπτά, ενώ το διψασμένο για φωτιά και ξύλο κοινό θα ήθελε… άλλο τόσο! Σε γενικές γραμμές όλοι είχαν να πουν τα καλύτερα και φύγανε απόλυτα ευχαριστημένοι. Σας συνιστώ να μπανίσετε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που εξασφάλισα για σας, πάντα από την πρώτη γραμμή, για να πάρετε μια καλύτερη εικόνα του τι συνέβη.

Για να επανέλθουμε στα "masturbation" θέματα, συμπόσιο κρεατοφαγίας διοργανώθηκε αμέσως μετά τη συναυλία, στην αγαπημένη μας ταβέρνα "Το Στέκι", στη Μαλακάσα. Συμμετείχαν και αντάλλαξαν απόψεις και σχόλια για το show μέλη από τους Ανώριμους, Trendy Hooliguns , Άκυρους (Άμα δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει), καθώς και ο ραπ σούπερ σταρ Μιθριδάτης από τα Ημισκούμπρια.

Πάρτε και τη setlist, γιατί μου είπανε ότι τα ρεπόρτ πρέπει να έχουν και τέτοιο...


01. Rammlied
02. B********
03. Waidmann’s Heil
04. Keine Lust
05. Du riechst so gut
06. Feuer Frei!
07. Wiener Blut
08. Frühling in Paris
09. Ich tu dir weh
10. Benzin
11. Links 2 3 4
12. Du Hast
13. Pussy

Encore:
14. Sonne
15. Haifisch
16. Ich Will


Οι φωτογραφίες (στη σελίδα μας στο FB φυσικά):
www.facebook.com/kalfasblog?v=photos#!/album.php?aid=9513&id=119664814736827

Τα βίντεο (από το Kalfas HDTV φυσικά):



1 σχόλιο:

Έλα, πες την μαλακία σου...